• Reserveer direct

Over ons

In 1950 was het echtpaar van ’t Lam op zoek naar een natuurterrein waarop zij een camping wilden vestigen. Uiteindelijk kwamen ze via de gemeente Lochem terecht bij natuurgebied “Het Grote Veld” Zij kregen een 42 ha. groot terrein in erfpacht, echter met de voorwaarden dat er op het terrein 25 recreatiewoningen zouden worden gebouwd. Het terrein bestond uit het voor- en het achter terrein. Het voorterrein ligt aan de Vordenseweg, het achter terrein aan de Dwarsweg / Ploegdijk.

Begin jaren 90 is het bedrijf in 3 gedeeltes in andere handen overgegaan. Te weten de manage, het voor terrein en het achter terrein. Het voorterrein heet vanaf die tijd Buitencentrum Ruighenrode, het achter terrein ging toen Recreatiepark Ruighenrode heten. In 2001 werd Recreatiepark Ruighenrode overgenomen door Europarcs.

In 2017 werd Buitencentrum Ruighenrode failliet verklaard. De eigenaren van de recreatiewoningen beschikking over eigengrond en vallen buiten het faillissement. In december 2017 koopt Andre Chaigneau( de huidige eigenaar) circa 3,5 ha grond met hierop het receptiegebouw. Sindsdien is de naam: Recreatiepark Bosrijk Ruighenrode.

Begin 2018 werd de receptie, het hotel en brasserie compleet gerenoveerd. Inmiddels is zowel de receptie, brasserie, camperplaatsen en het hotel volop in bedrijf. Vanaf 2020 is een start gemaakt met de verkoop van recreatiewoning en verhuurbemiddeling.

In 2021 en 2022 is de bowlingbaan gerenoveerd en de horeca uitgebreid met een feestzaal en congrescentrum.